Tarinamme

“Mistä tämä herkkutaivas sai alkunsa?”, henkäisi hurmioitunut asukas. PetriS Chocolate kerää yhteen laadukkaan herkuttelun ystävät ympäri Suomen. Suussasulavat kakut ja suklaat saavat asiakkaamme ajamaan (tai pyöräilemään!) satoja kilometrejä. Petri Sirén onkin luonut himoitun, suomalaisen suklaabrändin, joka tunnetaan kansainvälisestikin.

Yli 20 vuotta huippukonditorioissa työskennellyt Petri halusi syventää suklaaosaamistaan ja alkoi valmistamaan suklaapraliineja iltojensa ratoksi kotonaan. Alan kirjallisuutta alkoi kertymään nurkkiin huikeita pinoja ja lopulta eri raaka-aineita oli niin paljon, että valmistukselle oli rakennettava oma tila. Kaikki praliineja maistaneet ihastuivat luomuksiin silmittömästi ja koko perhe lähti Suklaafestareille 2008 kokeilemaan myyntiä. Suklaafestarit olivat menestys — osa asiakkaista osti aluksi yhden maistiaisen ja ryntäsi takaisin ostamaan praliineja kymmenittäin.

Kahvila-suklaapuodit Vanhassa Porvoossa ja Mathildedalin Ruukissa

Petri ja Nina Sirén tarttuivat tilaisuuteen lähteä yrittäjiksi Fiskarsin Ruukiin. Ensimmäinen kahvila-suklaapuoti avattiin kesällä 2009 ja ajatuksena oli pyörittää myymälää perheen voimin. Kahvilan suosio yllätti täysin ja henkilökuntaa pitikin palkata nopeasti. Työllistämmekin sesonkiaikoihin yli 20 työntekijää! PetriS Chocolate Room’eja on ollut niin Etu-Töölössä, Ullanlinnassa, Vanhassa Kauppahallissa kuin Tapiolassakin. Pienten lasten takia yrittäjäpariskunta päätti kuitenkin keskittyä muutamaan kahvila-suklaapuotiin. Nykyään PetriS Chocolate  toimii Vanhassa Porvoossa Jokikadulla sekä Mathildedalin Ruukissa. Verkkokauppamme palvelee myös kauempana asuvia!

Mikä tekee PetriS Chocolate’n tuotteista niin erinomaisia?

Emme tingi laadusta — suklaamme ovat maailman parhaimmistoa. Meille aitous ja eettisyys ovat tärkeitä arvoja. Tuotteissamme ei käytetä säilöntäaineita, vaan mm. aitoja marjoja sekä hedelmiä. Tämän takia praliiniemme säilyvyysaika on 4 viikkoa. Haluamme tuoda aitoja, taivaallisia makuyhdistelmiä. Suosituimpia praliinejamme ovatkin marjaiset maut, merisuolayhdistelmät sekä klassiset tryffelit. Maahantuomme suurimman osan raaka-aineista itse, sillä haluamme vain parasta. Pistaasimme tulevat Brontesta, vanilja titenkin madagaskarilta ja mantelit Välimereltä.

Kakkujemme unelmankevyttä rakennetta ja makumaailmaa ihastellaan jatkuvasti. Kakkumme ovatkin intohimoisen, pitkän kehitystyön tulosta. Suurin osa kakuistamme on luontaisesti gluteenittomia, koska käytämme vehnäjauhon tilalla laadukasta ja maistuvampaa mantelijauhoa. Varoitamme, nämä kakut aiheuttavat addiktiota — tervetuloa maistamaan!

PALKINTOMME

Maitosuklaa–vadelma, saatavilla patukkana ja levynä! 

Täyteläisen viettelevää  maitosuklaata kotimaisella pakastekuivatulla luomuvadelmalla.

Suomen palkituin suklaa? Tiedossamme ei ole yhtäkään muuta suklaata, joka olisi voittanut kaikki neljä kilpailua joihin on osallistunut.

 • Euroopan suurimmat Jäätelö- ja Suklaakarnevaalit 2018
 • Asiantuntijaraadin valitsema Vuoden Maitosuklaa
 • Yleisöraadin valitsema Vuoden Suklaa
 • Euroopan suurimmat Jäätelö- ja Suklaakarnevaalit 2019
 • Asiantuntijaraadin valitsema Vuoden Maitosuklaa
 • Yleisöraadin valitsema Vuoden Suklaa

Kaikissa sarjoissa tuomaristot maistelivat sokkona kilpailevat suklaat, kaikissa kilpailuissa oli eri tuomaristo.

Talon tryffeli

Uskomattoman hieno arominen suklaatryffeli valmistettu Venezuelan Maracaibon alueen kaakaopavuista.

 • International Chocolate Awards 2019
 • Scandinavian Winner Bronze
 • World Final 7. satojen ympäri maailmaa tulleiden kilpailijoiden joukosta.

Passion–tryffeli

Upea yhdistelmä hapokasta passionhedelmää sekä täyteläisen kermaista valkosuklaata.

 • International Chocolate Awards 2020
 • Scandinavian Winner Bronze

Vadelma–tryffeli

Aitoa vadelmaa ja yhden kaakao plantaasin pavuista, hienostuneen hapokasta suklaata Madagascarilta. Tämä vegaaninen suklaa sijoittui hienosti avoimessa (ei vegaani) sarjassa.

 • International Chocolate Awards 2020
 • Scandinavian Winner Bronze

Suklaamme ovat menestyneet mahtavan monipuolisesti, joka on hieno osoitus koko tuotevalikoimamme laadusta. Voittajista löytyy niin valko- maito- kuin tummaa suklaata sekä tryffeleitä että suklaapatukoita/-levyjä.

Niin palkitut suklaat kuin kaikki muutkin valmistamamme tuotteet ovat eettisesti tuotettu. Kaakaopapujen alkuperä on jäljitettävissä aina vähintään alkuperämaahan, useimmiten siellä pienemmälle alueelle ja parhaimmillaan yksittäiselle kaakaoplantaasille.