PETRIS CHOCOLATE ROOM

Suklaan eettisyys

Käytössämme on 40-50 toinen toistaan laadukkaampaa suklaalaatua jotka tuomme pääosin itse maahan viideltä eri suklaan valmistajalta Belgiasta, Sveitsistä, Ranskasta sekä Saksasta. Laatujen määrä vaihtelee kulloinkin tuotannossa olevien herkkujemme mukaan.

 

Suklaalaatujen valinnassa tärkein kriteeri on suklaan maku. Erittäin tärkeänä valintakriteerinä pidämme myös suklaissa käytettyjen kaakaopapujen eettistä alkuperää.

 

Suurin osa käyttämistämme suklaalaaduista on alkuperämaasuklaita, joiden kaakaopavut on viljelty tietyillä rajatuilla alueilla, parhaimmillaan jopa yhdellä kaakaoplantaasilla. Näin papujen alkuperä on jäljitettävissä ja käyttämämme suklaanvalmistat takaavat käyttämiemme suklaiden raaka-aineiden olevan eettisesti päivänvaloa kestävästi tuotettuja.

 

Laatukaakaopapuja kasvattavat farmarit saavat myös järjestäen viljelemistään pavuista huomattavasti suuremman korvauksen kuin niin sanottujen jäljittämättömien bulkkipapujen viljelijät.

Kaakao viljellään pääsääntöisesti hyvin pienillä, alle kahden hehtaarin plantaaseilla eikä näiden plantaasien omistajilla ole tietoa/taitoa parempilaatuisten papujen kasvattamisesta.

Onneksi tänä päivänä on vastuuntuntoisia suklaanvalmistajia, jotka myös kouluttavat farmareita saamaan suuremman sadon, sekä parempi laatuisia kaakaopapuja. Saaden näin viljeliöille paremmat tulot ja itselleen enemmän parempi laatuisia papuja laatusuklaan valmistukseen. Juuri näiden suklaanvalmistajien suklaita me käytämme.

 

Useat suklaamme omaavat eri sertifikaateja kuten: Luomu, Fairtrade, Rainforest Alliance.

 

Esimerkkejä suklaan toimittajiemme ohjelmista:

 

Callebaut Growing Great Chocolate™:

Yli 40000 Callebautin kouluttamaa sopimusviljelijää länsi afrikassa. Koulutusta, valvontaa, opastusta. Viljelijöille maksetaan pavuista suoraan ilman välikäsiä. Näin viljeliöille taataan kunnon korvaus työstään.

Vijelijöitä koulutetaan, jotta he saavat kaakaostaan suuremman ja laadukkamman sadon, tämä nostaa suoraan heidän saamaansa toimeentuloa.

 

Felchlin Sustainability

 

Pitkät sopimukset viljeliöiden kanssa, kaikki viljelijät tunnetaan,korvaus pavuista ylittää aina reilun kaupan hinnan, ostajat vierailevat säännöllisesti plantaaseilla.

Kaikesta myymästään suklaasta Felchlin tekee talletuksen omaan säätiöönsä jolla tuetaan kaakaon viljeliöitä niin viljelyssä kuten esim. kaakaon viljelyalueille perustettavia kouluja.

 

 

Varlhona Responsible Excellence

 

Varlhona suunnittelee kaakaon hankintansa kauas katseisesti ja huolehtii muun muassa kaakaoplantaasien ihmisoikeuksista, työehto- sekä ympäristölaeista.

 

 

Cacao-Barry

 

Huolella valitut plantaasit, reilut korvaukset laadukkaista kaakaopavuista.

 

PETRIS CHOCOLATE ROOM

KOTIMAISIA KÄSINTEHTYJÄ HERKKUJA

© 2015 PETRIS CHOCOLATE ROOM